Viron Maalariliitto – 7 virolaista taiteilijaa
 

Viron Maalariliitto – 7 virolaista taiteilijaa

29.4.-29.5.2021
HAA Galleria
Suomenlinna C1, Helsinki


HAA Galleriassa esillä Viron Maalariliiton ryhmänäyttely 

Helsingin Taiteilijaseuran HAA Galleriassa aukeaa torstaina 29.4. Viron Maalariliiton näyttely Viron Maalariliitto: 7 virolaista taiteilijaa. Ryhmänäyttelyssä esitellään seitsemän virolaisen taiteilijan esittävää kuvataidetta. Näyttelyn maalaukset kuvaavat ihmiskehon fyysisiä ja ei-fyysisiä ominaisuuksia, ja ovat kunnianosoitus Aleksis Kiven teokselle “Seitsemän veljestä”.  

“Hyvä maalaus on sukupolvista riippumaton, sillä taiteen ‘kieli’ kuuluu värien ja pensselinvetojen maailmaan”, sanovat taiteilijat, joiden työt ovat nähtävissä näyttelyssä “7 Virolaista Taiteilijaa”. Taiteilijat tuovat ilmavaan HAA Galleriaasuuria, ennen näyttelyä syntyneitä tai näyttelyä varten tehtyjä maalauksia. Teokset esittävät ihmisen täydellisyyttä ja intohimoa, heikkoutta ja käytännönläheisyyttä. Ne edustavat myös jokaisen taiteilijan tunnistettavaa, irrationaalista ja ajatuksia herättävää taiteellista tyyliä, ja heijastavat monia maalaustaiteen variaatioita.  

“7 Virolaista Taiteilijaa” -näyttely on kuraattori Tiiu Rebanen, taiteilija ja kuraattori Mall Nukken sekä taiteilijoiden Lembit Sarapuun, August Künnapun, Mauri GrossinLaurentsiuksen, Karl-Kristjan Nagelin ja Maarit Murkan ensimmäisen yhteistyön tulos. Kaikki taiteilijat ovat nauttineet pitkästä taiteilijaurasta Virossa ja kehittäneet tunnistettavan taiteellisen tyylin sekä omiin mielikuviin perustuvia ideoita.

 

Näyttelyn tiedot:    

Viron Maalariliitto: 7 virolaista taiteilijaa  

29.4.–29.5.2021  

 Avoinna ti–to klo 12–18, pe–la klo 12–16.30 

 

Avajaiset ja sisäänpääsy:  

Voimassaolevien rajoitusten takia emme järjestä avajaisia. Näyttelyyn on maksuton sisäänpääsy.   

 

Ajankohtaiset huomiot:  

Huomioittehan näyttelyn aukioloajat: ti–to klo 12–18, pe–la klo 12–16.30. 

Galleria noudattaa AVI:n ajankohtaisia turvallisuusohjeita. Näyttelyn aikana tiedotamme ajankohtaisista ohjeista gallerian Facebook-sivulla ja Instagramissa. 

Gallerian rinnalla toimiva Suomenlinnan info on tällä hetkellä suljettu, minkä vuoksi emme pysty sen kautta tavalliseen tapaan tarjoamaan esteetöntä pääsyä näyttelyymme. Käynti galleriaan on toistaiseksi vain gallerian oman oven kautta, kaiteettomia portaita pitkin. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. 

Tervetuloa nauttimaan taiteesta turvallisesti! 

 

Näyttelyn lisätiedot:  

HAA Galleria / Tia Takala p. 044 055 1678 tia.takala[at]helsingintaiteilijaseura.fi  

www.maal.ee 

 

HAA Gallerian yhteystiedot:  

Suomenlinna C1, 00190 Helsinki  

Tia Takala p. 044 055 1678 tia.takala[at]helsingintaiteilijaseura.fi 

www.helsingintaiteilijaseura.fi 

Fbhaagalleria IG: haa_galleria