Virolaiset käsikellot soivat joulua
 

Virolaiset käsikellot soivat joulua

perjantai 22.12. klo 19.00
Temppeliaukion kirkko
Lutherinkatu 3, Helsinki


Virolaiset käsikellot soivat joulua

Perjantai 22. joulukuu klo 19:00 - 20:30

Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki)

22.12. klo 19.00 Helsingin Temppeliaukion kirkossa käsikelloyhtye Campanelli (Viro) esittää ohjelman Joulusatu, jossa kuullaan eri tyylilajien klassista musiikkia ja suosittuja nykysävelmiä eksoottisena tulkintana.

140 kellon lumoava ääni avaa tunnettujen sävellysten uusia puolia ja palauttaa sisäisen harmonian. Konsertin jälkeen kaikki voivat virittäytyä tulevaan jouluun tuottamalla itse kellojen ääniä, jotka ovat lumonneet kuulijoita eri maissa jo vuosisatojen ajan.

Käsikellot ilmestyivät Englantiin 1600- ja 1700-lukujen vaihteessa. Aluksi niitä käytettiin yksinkertaisten melodioiden esittämiseen, mutta vähitellen kellojen äänten määrä muusikoiden "paletissa" kasvoi ja ohjelmat monimutkaistuivat. Campanelli-yhtyeellä on kokoelmassaan 140 pronssi- ja alumiinikelloa, minkä ansiosta yhtye pystyy tuottamaan monen tyylilajin musiikkia.

Yhtye esittää suosittua klassista musiikkia - Bachin, Rossinin ja Caccinin teoksia sekä joulumelodioita. Ohjelma koostuu miellyttävästä ja sointuvasta musiikista, jota rakastetaan kaikkialla maailmassa. Campanelli-yhtyeen esitys on erityistä taikaa, joka johdattaa sinut äänten rajattomaan maailmaan ja joulun ainutlaatuiseen tunnelmaan!

Liput: fienta.com