Ülle Saatmäe - Memories of Eden
 

Ülle Saatmäe - Memories of Eden

2.-31.5.2024
Galleria Maari
Jokikatu 22, Porvoo


Ülle Saatmäe saapuu tekstiilitaiteensa kanssa Porvooseen näyttelyllä "Memories of Eden"! 

Saatmäe on Paatsalusta kotoisin oleva tekstiilisuunnittelija ja -taiteilija. Paikallinen luonto ja kasvisto on suureksi inspiraatioksi hänen kasvipainetuille tekstiileilleen ja luontokuvilleen. Taiteilija on opiskellut Viron Taideakatemaiassa tekstiilitaidetta, Tallinnan yliopistossa taiteen opettamista ja Räpinan sovhoosiopistossa maataloustieteitä eli agronomiaa. 

Saatmäe on viime vuosina innostunut tekstiilien värjäämisestä luonnollisten värien avulla sekä kasvipainannasta. Näiden taustalla on hänen syventynyt mielenkiintonsta luonnon ja kestävyyden suhteen. Vaikkakin kasvipainanta on monille tuttu tekniikka, ei se ole kauhean levinnyt. Tämä johtuu siitä, että kasvipainantaa on vaikea kontrolloida ja lopputulos on usein arvaamaton. Tämä kuitenkin juuri kiehtoo Saatmäeä - eri kasvien ja petsien yhdistelmiä kokeillessa voi löytää jotain ainutlaatuista. 

 

Saatmäen näyttely "Memories of Eden" avautuu toukokuussa Porvoon vanhassa kaupungissa Jokikadulla toimivassa Galleria Maarissa. Galleria on avannut ovensa vuoden 2020 alkupuolella.