Toveri lapsi – Seltsimees laps
 

Toveri lapsi – Seltsimees laps

torstai 30.05. klo 13.00
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6, Kangasala


Kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla menestynyt Toveri lapsi kertoo 1950-luvun Viron todellisuudesta lapsen näkökulmasta. Pääosassa nähdään 6-vuotias Leelo, jonka opettajaäidin pyssymiehet eräänä päivänä vain vievät pois. Leelon on itsenäistyttävä ja löydettävä vastaukset moniin häntä vaivaaviin kysymyksiin: miksi Viron lippu on kielletty, kuka on kansanvihollinen, miksi pelottava mies hiippailee heidän kotinsa lähettyvillä ja onko pioneerina oleminen kunnia vai häpeä? Vilkas Leelo joutuu ristiriitaisissa olosuhteissa usein tragikoomisiin tilanteisiin, mutta hän tekee kaikkensa ollakseen kiltti lapsi. Ehkä se saisi äidin palaamaan kotiin.

Elokuva perustuu kirjailija Leelo Tungalin suosittuihin omaelämäkerrallisiin romaaneihin. Kansainväliset tuomaristot ovat kehuneet Moonika Siimetsin esikoisohjauksen inhimillistä tunnelmaa sekä ilmapiiriä, joka osoittaa taitavasti tuona aikana vallinneen ahdistuksen. Myös 8-vuotias Helena Maria Reisner on palkittu moneen kertaan roolistaan Leelona.

Elokuvan traileri: youtu.be/B-sjSG0hKD4
Anniina Ljokkoin elokuva-arvostelu: tuglas.fi/seltsimees-laps

Elokuva: Seltsimees laps (Toveri lapsi, suomenkielinen tekstitys)
Lajityyppi: Draama
Tuottaja: Amrion
Ohjaaja: Moonika Siimets
Päärooleissa: Helena Maria Reisner, Tambet Tuisk, Eva Koldits, Juhan Ulfsak, Liina Vahtrik, Lembit Peterson, Maria Klenskaja, Julia Aug, Maria Avdjushko
Ensi-ilta: 23.3.2018
Kesto: 1h 40 min

Elokuva on osa Viro 100 –juhlavuoden ohjelmaa.

Näytökset Kangasalla järjestää yhteistyössä Kangasala-talo ja Kangasalan räpinologit ry