Sugrifest-klubi: Ar-god, Eva&Robbie, Junna
 

Sugrifest-klubi: Ar-god, Eva&Robbie, Junna

torstai 06.10. klo 20.00
Ravintola Telakka
Tullikamarinaukio 3, Tampere


Sugrifest-klubi to 6.10. Telakalla klo 20-23

Sugrifest-klubi on osa kansainvälistä suomalais-ugrilaista sukukansapäivää, jota Tampereella on vietetty vuodesta 2014. Klubilla on tänä vuonna kolme erilaista artistia:

 

Eva Väljaots & Robbie Sherratt

Eva Väljaotsin (EST) ja Robbie Sherrattin (ENG) musiikki ammentaa Viron ja Englannin musiikkiperinteistä. Kantele, 5-kielinen viulu ja ihmisäänet yhdistyvät duon soinnissa lumoavan sävyrikkaalla tavalla, vaikutelma on perinnetietoinen mutta moderni. Yhtyeen ohjelmisto koostuu sekä perinteisistä että omaa tuotantoa olevista lauluista ja tanssikappaleista. Evan ja Robbien esiintymiset sisältävät paljon improvisaatiota ja sovitukset syntyvät usein hetkessä, mikä luo konsertteihin vahvan läsnäolon tunnun.

Duo esiintyy säännöllisesti Englannissa, Virossa ja Suomessa sekä konserteissa että tansseissa. Vuonna 2019 he selviytyivät Kaustisen kansanmusiikkijuhlien Konsta Jylhä -kilpailun semifinaaleihin ja voittivat vuonna 2020 Moote Elohelü -musiikkikilpailun pääpalkinnon Virossa. He julkaisevat debyyttialbuminsa syksyllä 2022.

Eva Väljaots, kanteleet, jouhikko, laulu

Robbie Sherratt, viulu, jouhikko, laulu

 

Ar-God (Viro)

Sugrifestit esittelevät tänä vuonna Virossa toimivan Ar-God-trion tuotantoa. Ar-god on vuodesta 2014 toiminut yhteistyöprojekti, joka yhdistää udmurttien, besermäänien ja virolaisten musiikkiperinteitä kansainvälisillä sävyillä. Yhtyeessä esiintyvät udmurtit Maria Korepanova ja Nikolai Anisimov sekä virolainen Toivo Sõmer. He esittävät arkaaisia lauluja ja melodioita kansantajuisessa muodossa, säilyttäen yhteyden suomalais-ugrilaisen musiikin maailmaan. Ar-God esiintyy Tampereen Sugrifesteillä kahteen kertaan, 6.10. Telakan Sugrifest-klubilla sekä 8.10. Laikun sukukansapäivässä.

Maria Korepanova, laulu, kehärumpu

Nikolai Anisimov, laulu, kellot

Toivo Sõmer, virolainen kannel

 

JUNNA

Anna Haaraojan ja Juha Seppäsen duo luo kansanmusiikkia tyylillä.

Konemusiikin ja vanhojen pelimannisävelmien kohdatessa on ilmassa sähköä. Viululla, kemençellä ja syntikoilla Junna maalaa suomalaisen perinnemaiseman turkoosiin ja violettiin. Ihminen pitää toistosta ja viehtyy helposti muistettaviin sävelmiin. Jos kansansävelmä on säilynyt muistissa tähän päivään asti, sitä on jo pitkään keikoilla testattu!

Junna syntyi vuonna 2019 kokeilunhalusta yhdistää synthwave suomalaiseen kansanmusiikkiin. Halusimme ajaa kansanmusiikin luomun soundin efektiketjun läpi ja testata, miltä kuulostaa, kun kansanmusiikki käännetään kaakkoon ja sen yli. Teokset Vanhoja pelimannisävelmiä sekä Suomen kansan vanhat runot ovat suuria inspiraationlähteitämme.

Anna tuo Junnaan kansanmusiikin ja hänen vastuullaan ovat melodiat, sanat ja perinteet. Juhan puoli ovat syntikat, rummut ja tuotanto.

 

Liput: 15/8 €

Klubin järjestävät Rahvaanmusiikin kerho ja Suomi-Venäjä-seura. Klubin lisäksi Sugrifesteihin liittyy muutakin ohjelmaa, Sugrifestien päätapahtumaa vietetään Kulttuuritalo Laikussa lauantaina 8.10. klo 10-17.