Runomeri, sinisilta – runoutta kahdelta rannalta
 

Runomeri, sinisilta – runoutta kahdelta rannalta

torstai 28.10. klo 18.00
Helsingin kaupunginmuseo
Aleksanterinkatu 16, Helsinki


Tervetuloa kuulemaan runoutta Helsingin ja Tallinnan rannoilta! Virolaista ja suomalaista runoutta yhdistävä ilta nostaa esiin runoilijoita Suomenlahden molemmin puolin.

Runomeri, sinisilta – runoutta kahdelta rannalta –tapahtumassa kuullaan lyriikkaa muun muassa Kai Aareleidilta, Heidi Iivarilta, Kätlin Kaldmaalta ja Kasper Saloselta. Tapahtuman juontaa Tallinnassa asuva runoilija Reijo Roos, joka myös esiintyy illassa. Roos on koonnut vuonna 2021 ilmestyneen viron- ja suomenkielisen Sinisild – Sinisilta ?runoantologian. Tapahtuma järjestetään Helsingin kaupunginmuseossa torstaina 28.10. klo 18–20. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ilta on osa Armas Tallinna – tarinoita naapurista ?näyttelyn ohjelmaa. Näyttely tarkastelee helsinkiläisten suhdetta naapurikaupunkiimme Tallinnaan. Ääneen pääsevät kaupunkilaiset itse, joilta lämminhenkisen näyttelyn kuvat ja tarinat on kerätty. Tapahtuman yhteistyökumppanina on Suomen Viro-yhdistysten liitto ry, joka vastaa tilaisuuden kirjamyynnistä. Juomamyyntiä hoitaa Valkoinen Sali.