Puuluup (EST) & Tuuletar
 

Puuluup (EST) & Tuuletar

perjantai 30.10. klo 19.00
Malmitalo
Ala-Malmin tori 1, Helsinki


Virolainen Puuluup ohjaa hevosen häntäkarvakielten värähtelyt tehosteiden ja luupperien läpi. Hurja energia, laulajien uskomaton äänenkäyttö, iskevät beatbox-rytmit sekä omaperäiset sävellykset ovat hurmanneet Tuulettaren yleisöt ja kriitikot Suomessa ja maailmalla.

Puuluup – Neozombiepostfolk

Virolainen Puuluup ohjaa hevosen häntäkarvakielten värähtelyt tehosteiden ja luupperien läpi. Talharpan pehmeät huokaukset yhdistyvät elektronisesti vahvistettuihin kaikuihin, kopautuksiin, narinoihin ja rätinöihin säilyttäen silti vanhan jousisoittimen luonnollisen äänensävyn. Puuluup laulaa tuuliturbiineista, puolalaisten TV-sarjojen sankareista, Vormsi-saaren rasvakakuista ja siitä epämiellyttävästä tunteesta, että naapurin koira saattaa puraista roskia viedessäsi.

Ramo Teder – talharpa, laulu, luuppaus
Marko Veisson – talharpa, laulu, luuppaus


Hurja energia, laulajien uskomaton äänenkäyttö, iskevät beatbox-rytmit sekä omaperäiset sävellykset ovat hurmanneet Tuulettaren yleisöt ja kriitikot Suomessa ja maailmalla. Tuulettaren urbaanissa nykymusiikissa kuuluvat taidepop, ikiaikaiset loitsut ja globaalit musiikilliset vaikutteet.


Tuulettaren odotettu kakkosalbumi Rajatila/Borderline ilmestyi keväällä 2019 Pekko Käpin tuottamana. Yhtyeen molemmat albumit ovat saaneet ylistäviä arvioita kansainvälisesti sekä korkeita sijoituksia WMCE- ja TWMC-maailmanmusiikkilistoilla. Tuuletar on kiertänyt suomenkielisen, itse tekemänsä musiikin kanssa maailmaa, ja onkin viime vuosina nähty suurilla festivaalilavoilla muun muassa Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Japanissa, Taiwanissa, Intiassa, Iso-Britanniassa, Unkarissa, Espanjassa, Saksassa ja Sveitsissä.


Tuulettaren debyyttialbumin kappale Alku sai maailmanlaajuista huomiota, kun HBO:n hittisarja Game of Thrones osti kappaleen ja sijoitti sen 7. tuotantokautensa DVD-traileriin. Vuonna 2016 ilmestynyt kiitelty albumi Tules Maas Vedes Taivaal (Bafe’s Factory) on soinut radioissa ympäri maailman ja valittu Emma-gaalassa vuoden etnoalbumiksi.


Kesto: n. 2h sis. väliajan