Pianisti Johan Randvere Musiikkitalossa
 

Pianisti Johan Randvere Musiikkitalossa

maanantai 18.12. klo 19.00
Musiikkitalon Camerata
Mannerheimintie 13a, Helsinki


Viron valovoimaisimpiin pianisteihin kuuluvan Johan Randveren soolokonsertti kuullaan Camerata-salissa viimeisellä adventtiviikolla.

Musiikkitalon Cameratassa järjestettävässä pianoresitaalissaan Randvere esittää romanttisen pianomusiikin parhaimmistoa – Griegin laaja ja poikkeuksellisen monipuolinen Balladi op. 24, joka perustuu norjalaisen kansanlaulun teemaan ja sen muunnelmiin, Lisztin sankarillinen Balladi nro 2 sekä Tšaikovskin massiivinen ja sinfoninen ”Suuri sonaatti” op. 37. Lisäksi saamme kuulla yhtä Mozartin yksinkertaisinta ja samalla emotionaalisesti syvintä teosta Ave verum corpus, joka on tosin alun perin kirjoitettu motetiksi, mutta kuullaan konsertissa Lisztin transkriptiona soolopianolle.

Pianisti Johan Randvere on voittanut urallaan useita kilpailuja ja ansainnut monia tunnustuksia, mm. Viron kulttuurirahaston vuosipalkinnon, Viron esittäjäliiton stipendin ja Artur Lemba -palkinnon. Hän on esiintynyt Italiassa, Kanadassa, Norjassa, Ranskassa, Belgiassa ja USA:ssa. Hänen esiintymisensä kotimaassaan Virossa ovat erittäin suosittuja. Hiljattain hän soitti yökonsertin arvostetussa Arvo Pärt -keskuksessa.

Solistina Randvere on esiintynyt Viron valtion sinfoniaorkesterin, Tallinnan kamariorkesterin ja Latvian valtion sinfoniaorkesterin edessä. Hän on valmistunut Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta prof. Ivari Iljan ohjauksessa ja opiskellut myös Milanon konservatoriossa prof. Valerio Premuroson luokassa. Tällä hetkellä Randvere suorittaa tohtoriopintoja, joihin liittyen hän tutkii säveltäjä Jaan Räätsin pianomusiikkia.

”Johan Randvere on persoonallisuus, jonka soitossa yhdistyvät loistava taiteellisuus, luonnollinen musisointi ja pianistinen virtuositeetti. Vauhdikkaana taiteilijaluonteena hän pystyy esittämään yleisölle kiehtovasti hyvin erilaista repertuaaria barokista alkaen aina nykyaikaan asti”, kuvailee pianisti Mihkel Poll.

Liput: ticketmaster.fi

Kuva: Kaupo Kikkas