Nelinpeli museossa/Game of Four: Alice Kask, Neeme Külm, Jass Kaselaan & Holger Loodus
 

Nelinpeli museossa/Game of Four: Alice Kask, Neeme Külm, Jass Kaselaan & Holger Loodus

7.2.–5.5.2019
Joensuun taidemuseo Onni
Kirkkokatu 23, Joensuu


Joensuun taidemuseo Onnin kevään 2019 näyttely on Nelinpeli museossa/Game of Four: Alice Kask, Neeme Külm, Jass Kaselaan & Holger Loodus. Näyttely on avoinna 7.2.–5.5.2019.

Tallinnan taidehallin ja Joensuun taidemuseon yhteistyönä toteuttama näyttely esittelee suomalaisyleisölle virolaistaiteilijoiden rohkean tavan tarkastella maailmaa ja käsitellä universaaleja teemoja. Näyttely jatkaa Helsingin taidehallissa juuri päättyneen ALICE, NEEME & JASS -näyttelyn teemaa.

Alice Kask, Neeme Külm, Jass Kaselaan ja Holger Loodus kuuluvat Viron tämän hetken merkittävimpiin nykytaiteilijoihin. Eri tekniikoilla työskenteleviä taiteilijoita yhdistää tilallinen lähestymistapa. Näyttelyssä on mukana maalauksia, veistoksia ja tilataidetta, joista välittyy niin ääni ja hiljaisuus, liike ja staattisuus kuin luovuus ja huoliteltu käsityökin.

Neeme Külmin installaatio 28 rukousta koostuu 27 rukoustuolista ja pelastusliivistä. Holger Loodusin tiedeteemainen installaatio Volume II yhdistelee videotekniikkaa ja maalauksia. Alice Kaskin suurikokoiset öljymaalaukset ja pienet paperille tehdyt työt käyvät keskenään vuoropuhelua. Jass Kaselaanin Lelut-teossarja koostuu viattoman oloisista, suurikokoisista betoniveistoksista.

Yleisöopastukset:
ke 13.2. klo 17
ke 27.3. klo 17
ke 10.4. klo 17 (englanniksi)
ke 24.4. klo 17