Merle Karp ARS 108 -nykytaidenäyttelyssä
 

Merle Karp ARS 108 -nykytaidenäyttelyssä

2.7.-29.8.2021
Tehdas 108
Souranderintie 2, Nokia


ARS 108 on immersiivinen nykytaidenäyttely ja festivaali, joka järjestetään Tehdas 108:n Luovassa Keskuksessa 2.7.-29.8.2021. Festivaali koostuu näyttelyiden ohella esittävästä taiteesta sekä erilaisista poikkitaiteellisista tapahtumista ja työpajoista. Tavoitteena on luoda toistuva, tasokas ja kansainvälinen, yhteisön ja sosiaaliset aspektit huomioon ottava taidenäyttely ja festivaali.
 
Vuoden 2021 teema Heijastus / Reflection pyrkii heijastamaan teoksen ja katsojan välistä vuorovaikutusta sekä tuomaan katsojan osaksi teoksen sisältöä. Pääpaino näyttelyn teoksissa on mediataide (video-, valo-, äänitaide), kuvanveisto, tilataide sekä näiden erilaiset yhdistelmät. Tavoitteena on tuottaa erilaisia immersiivisiä taidekokemuksia ja tilaelämyksiä näyttelyn, tapahtumien ja muun festivaaliohjelman kautta.
 
Merle Karp on virolaistaustainen videotaiteilija, joka esiintyy VJ:nä nimellä Folded Visuals. Töissään Karp käyttää videota luomaan tunnelmaa ja erilaisia ympäristöjä. Karp on tunnettu luontoaiheistaan, hän myös tutkii jännitteitä, joita ihmisen ja teknologian välille syntyy.