Marikista Melukylään: Ilon Wiklandin satukuvituksia
 

Marikista Melukylään: Ilon Wiklandin satukuvituksia

11.5.2021-19.9.2021
Muumimuseo, Tampere-talo
Yliopistonkatu 55, Tampere


 

Ilon Wikland on tehnyt pitkän uran lastenkirjojen kuvittajana, ja hänet tunnetaan erityisesti Astrid Lindgrenin kirjojen kuvituksista. Muumimuseon näyttelyssä seikkailevat Marikki, Melukylän lapset, Se pikkuinen Lotta, Katto-Kassinen, Veljeni Leijonamieli ja monet muut Lindgrenin kirjojen hahmot. Wiklandin kynästä ovat peräisin kirjojen vehreät puutarhat, värikkäät puutalot ja ilmeikkäiden lasten lystikkäät leikit. Teokset ovat lainassa Iloni Imedemaa -museosta Haapsalusta, Virosta. Kokonaisuus on laajin Ilon Wikland -näyttely koskaan Viron ulkopuolella.

Ilon Wikland (os. Pääbo) syntyi Tartossa, Virossa vuonna 1930. Wikland vietti lapsuutensa Tallinnassa ja Haapsalussa, kunnes vuonna 1944 hänet lähetettiin Tukholmaan sotaa pakoon. Nuori Wikland sai pian taideopintojen jälkeen paikan kuvittajana Rabén & Sjögren -kustantamossa, jossa tapaaminen kirjailija Astrid Lindgrenin (1907–2002) kanssa johti vuosikymmenien yhteistyöhön. Lindgren oli jo tunnettu lastenkirjailija, kun Wikland teki ensimmäisen kuvituksensa Lindgrenin tekstiin, kirjaan Mio, poikani Mio (1954). Pitkän yhteistyön aikana Wiklandin kuvitukset toivat eloon monet Lindgrenin tunnetuimmista hahmoista. Wiklandin viehättävä maailma, jossa on kaikuja vehreästä virolaisesta maalaismaisemasta, on puhutellut lapsia jo vuosikymmenten ajan.

 

Museoon otetaan vain 10 vierailijaa kerrallaan koronarajoituksista johtuen. Varmista pääsysi museoon ja varaa oma vierailuaikasi verkosta tai puhelimitse. Vierailuajat alkavat tasatunnein ja kestävät 60 minuuttia sisältäen saapumisen ja poistumisen. Mikäli haluat viipyä museossa kauemmin, voit varata kaksi perättäistä vierailuaikaa. Sisäänpääsymaksu maksetaan saavuttaessa museon lippukassalle.

Lisätiedot ja varauskalenteri Muumimuseon nettisivuilla
 
Muumimuseon aukioloajat: 
 
ti-ke 9-17
to-pe 9-19
la-su 10-17
maanantaisin suljettu
 

 

 

Näyttely on avoinna 11.5.2021-19.9.2021