Mari Kalkun Etno-Espa -festivaalilla
 

Mari Kalkun Etno-Espa -festivaalilla

keskiviikko 04.08. klo 16.00
Espan lava
Unioninkatu 18, Helsinki


MARI KALKUN ETNO-ESPALLA HELSINGISSÄ 4.8.2021 KLO 16.00

Viron rakastetuimpiin ja arvostetuimpiin kansanmuusikoihin lukeutuva Mari Kalkun saapuu esiintymään Etno-Espa -festivaalille Helsinkiin elokuussa. Kalkun esiintyy Helsingin Esplanadin puistossa sijaitsevalla Espan lavalla keskiviikkona 4. elokuuta klo 16.00. Etno-Espa järjestetään Helsingin Esplanadin puistossa sijaitsevalla Espan lavalla ja lähiympäristössä 2.-11.8.2021. Tarkempi esiintymisaikataulu ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa. 

Mari Kalkunin musiikki imee vaikutteita virolaisista ja võrulaisista muinaisperinteistä. Hänen kappaleissaan soivatkin usein perinnesoittimet haitari ja kantele. Vaikka kieltä ei osaisi, Kalkunin sielukas ääni ja soitanta resonoivat syvällä kuulijan sielussa. 

Mari Kalkun on julkaissut viisi täyspitkää albumia ja yhden EP:n Virossa, Euroopassa ja Japanissa. Hän on työskennellyt lisäksi sooloartistina useissa projekteissa arvostettujen orkestereiden ja kuorojen kanssa. Vuonna 2017 julkaistu albumi ”Ilmamõtsan” ylsi The Guardian -lehden kymmenen parhaan maailmanmusiikin levytyksen joukkoon vuonna 2018. Vuonna 2021 Mari Kalkun palkittiin Viron yleisradion Vuoden muusikko -tittelillä ja hänen uusin julkaisunsa, upea ”Õunaia Album” (2020) nauhoitettiin musiikintekijän omassa puutarhassa. 

Tutustu Mari Kalkunin musiikkiin hänen nettisivuillaan: www.marikalkun.com
Etno-Espa -festivaalin koko ohjelmisto julkistetaan kesäkuun aikana. Lue lisää: www.etno-espa.fi

Viro-instituutti on Etno-Espa -festivaalin yhteistyökumppani.