Kaktus tanssifestarit: Fine5 Dance Theatre (EST) : EUTOPIA
 

Kaktus tanssifestarit: Fine5 Dance Theatre (EST) : EUTOPIA

lauantai 15.10. klo 19.00
Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämö
Tallberginkatu 1/ 117 A-rappu, 2 krs. Kaapelitehdas, Helsinki


Taideosuuskunta Piellos järjestää kymmenennen kerran Kaktus tanssifestarit Kaapelitehtaalla, Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämöllä lokakuussa 2022. Teemana festareilla on Baltic meets Kaktus ja se on osa Suomalais-virolaisen kulttuurisäätiön tukemaa kulttuurivaihtohanketta Suomen ja Viron välillä. Festivaaleilla nähdään mm. Tanssiryhmä Gruppen Fyran kehuttu, tanssiteatteria ja fyysistä teatteria yhdistelevä tanssiteos The Soiree (Juhlat) sekä virolaisen Fine5 Dance Theaterin 30-vuotisjuhlateos EUTOPIA.

FINE5 Dance Theater on yksi tunnetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista nykytanssiryhmistä Virossa. Tämä voittoa tavoittelematon järjestö perustettiin vuonna 1992, kun viisi tanssijaa Anu Ruusmaa, Katrin Laur, Tiina Ollesk, Oleg Ostanin ja René Nõmmik perustivat oman ryhmänsä. Heidän työhönsä vaikuttivat 90-luvun alussa perinteiset modernit tanssitekniikat, mutta 90-luvun lopun jälkeen työskentelytavat ovat muuttuneet merkittävästi yhdistäen erilaisia uusia lähestymistapoja ihmisen liikkumiseen, somaattisia periaatteita ja erilaisia strategioita, ideologioita ja käytäntöjä. Vuodesta 1997 lähtien teatterin avainhenkilöitä ovat olleet Rene Nõmmik ja Tiina Ollesk.

EUTOPIA
Fine5 Dance Theaterin 30-vuotisjuhlavuoden kantaesitys "EUTOPIA" tarkastelee metaforaa paikasta, jossa oleminen antaisi meille positiivisen kokemuksen. Joskus tuntuu todella siltä, että meidän on vaikea löytää itseämme ja paikkaamme jatkuvasti muuttuvassa epävakaassa maailmassa, mutta vielä vaikeampaa on pysyä rehellisenä itselleen tässä kaaoksessa. EUTOPIA on tila, jossa ruumis kohtaa hengen, tunteet ajatuksen, menneisyys nykyisyyteen ja ovi tulevaisuus avautuu. "Sivilisaation kuoleman hyväksymisen sijaan meidän on taisteltava sivilisaation puolesta, joka on todella sivistynyt" (Mann & Wainwright, Climate Leviathan: A Political Theory of Our Planetary Future (2018)

TYÖRYHMÄ
Tanssi ja koreografia: Tiina Ollesk, Renee Nõmmik, Helen Reitsnik, Simo Kruusement, Richard Beljohin, Michelarcangela Radatti (Italia)
Musiikki: Aleksandr Žedeljov eli FAERSHTEIN (Russian Theatre)
Valotaiteilija: Airi Eras
Puvut: Kalle Aasamäe
Maailman ensi-ilta Tallinnassa 16.9.2022, 
Esitykset Kaktus festivaaleilla Helsingissä Kaapelitehtaalla 15.10.2022 klo 19, Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämö, A-rappu, 2 krs.
Lisätietoa: https://www.fine5.ee/en/topical/eutopia-premier-16-09-2022/
Liput: https://www.lippu.fi/event/kaktus-tanssifestarit-tanssiteatteri-hurjaruuth-15786259/

SAAPUMISOHJEET:
Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämö, A-rappu, 2 krs, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki
Kätevimmin löydät paikalle Kaapelitehtaan pääsisäänkäynnin eli uuden Lasipihan kautta (Kaapeliaukio 3). Kulje Lasipihan läpi ja nouse pari porrasta A-rappuun, jonka ovi löytyy oikeanpuoleisen seinän päädystä. Ovelta pääset toiseen kerrokseen joko portaita tai hissillä. 
Lämpiöömme ja näyttämöllemme pääsee myös esteettömästi. Esteetön kulku onnistuu tällä hetkellä parhaiten Tallberginkadun porttikongin kyljessä sijaitsevan kahvila Konttorin kautta tai B-portaan hissillä Kaapelitehtaan sisäpihalta. Porttikongista on luiska Konttoriin, ja Konttorin läpi kulkemalla pääsee hissille. Kahvilatyöntekijöitä on ohjeistettu opastamaan vierailijat eteenpäin.