Juuri Nyt Urban Folk Festival 2019: Puuluup
 

Juuri Nyt Urban Folk Festival 2019: Puuluup

28.9.2019
Ravintola Bistro K
Hämeentie 68, Helsinki


Syyskuun viimeisenä viikonloppuna 27.-28.9.2019 Musiikkiteatteri Kapsäkin ja ravintola Bistro K:n valloittaa Juuri Nyt Urban Folk Festival. Toista kertaa järjestettävällä kaupunkifestivaalilla saamelainen joiku, virolaiset jouhikot,tarinankerronta ja pohjoinen perinne kohtaavat elektron, ääniteknologian ja uuden musiikin urbaanissa ympäristössä.

Kahden päivän aikana ja yhden katon alla näkökulmia moderniin nykyfolkiin ja poppiin esittelevät muun muassa Trad.Attack (EE), Tuuletar, VILDÁ, Áššu (FI/NO), Puuluup (EE), Color Dolor, Viitasen Piia ja Lailai.

Liput: 35/55 € (1/2pv) osoitteesta https://www.lippu.fi/

Kapsäkin teatterisalissa pidettäviin yksittäisiin konsertteihin myydään lippuja 10.8. alkaen. Bistro K:n puolella yksittäisiä lippuja myydään vain ovelta, mikäli niitä on jäljellä.

Juuribrunssista ( 23,50 € ) voit nauttia musiikin kera la 28.9. klo 12-16. Osta ennakkoon osoitteesta bistrok.fi/verkkokauppa.

PE 27.9. illan esiintyjät:
Viitasen Piia (Bistro K)
Áššu (Teatteri)
Color Dolor (Bistro K)
Trad.Attack (Teatteri)

LA 28.9. illan esiintyjät:
Lailai (Bistro K)
VILDÁ (Teatteri)
Puuluup (Bistro K)
Tuuletar (Teatteri)

Neozombiepostfolk-duo PUULUUP ohjaa hevosen häntäkarvakielten värähtelyt tehosteiden ja luupperien läpi. Talharpan pehmeät huokaukset yhdistyvät elektronisesti vahvistettuihin kaikuihin, kopautuksiin, narinoihin ja rätinöihin säilyttäen silti instrumentin luonnollisen äänensävyn.

Talharpa – karjalaisen jouhikon sukulaissoitin – on jousella soitettava lyyra, jota soitettiin Länsi-Viron saarilla 1900-luvun alkuun saakka. Puuluup lähestyy talharpan soittotekniikkaa ja repertuaaria leikkisästi lainaamalla ja sekoittamalla motiiveja eri musiikkiperinteistä. Puuluup laulaa tuuliturbiineista, puolalaisten TV-sarjojen sankareista, Vormsi-saaren rasvakakuista ja siitä epämiellyttävästä tunteesta, että naapurin koira saattaa puraista roskia viedessäsi.

Ramo Teder – talharpa, laulu, luuppaus
Marko Veisson – talharpa, laulu, luuppaus