Joensuun kaupunginteatteri Espoossa: Stalinin lehmät
 

Joensuun kaupunginteatteri Espoossa: Stalinin lehmät

13.4. ja 14.4.
Espoon kulttuurikeskuksen Louhisali
Kulttuuriaukio 2, Tapiola, Espoo


Voimakas ja eeppinen Sofi Oksasen esikoisromaani kuvaa kolmen naisen elämää eri sukupolvien ja yhteiskuntien kehyksissä – isoäidin, äidin ja tyttären näkökulmista. Ote henkilöhahmoihin ja heidän välisiin siteisiinsä on rakastava, mutta tiukka. 

 Kuvatessaan Sofian, Katariinan ja Annan elämää kommunistisessa Virossa ja kapitalistisessa Suomessa luo Oksanen tarkkanäköisen ja kaunistelemattoman silmäyksen koko 20. vuosisadan ajankuvaan, idän ja lännen räikeään kahtiajakoon, jonka vaikutukset ulottuvat 1930-luvulta nykypäivään. 

Stalinin lehmät on myös armoton tarina elämää hallitsevasta ja määrittävästä syömishäiriöstä, häpeän ja arvottomuuden tunteiden voimasta ja naiseuden mahdottomuudesta. 

 Esityksen ohjaaja Aino Kivi kuvaa: “Stalinin lehmät kertoo asioista, joista mieluiten vaiettaisiin. Se pakottaa meidät katsomaan virheisiin: omiin, isovanhempiemme ja yhteiskunnan.” 

 “Näyttelijäntyön juhlaa”, totesi puolestaan Sofi Oksanen Facebookissa Stalinin lehmien Joensuun kantaesityksen jälkeen. “Nyt on sanottava, että Joensuun kaupunginteatteri löi kirjailijankin äimän käeksi – niin hieno tämä näyttämösovitus Stalinin lehmistä on. Menkää ihmeessä katsomaan!” 

 

Stalinin lehmät Espoon kaupunginteatterin Louhisalissa:

Ti 13.4. klo 19:00

Ke 14.4. klo 19:00