Häpeä!-lukupiiri: virolainen kirjallisuus
 

Häpeä!-lukupiiri: virolainen kirjallisuus

torstai 27.01. klo 17.00

,


Onko sivistyksessäsi aukkoja ja se hävettää? Niin meilläkin ja niin meitäkin! Uudessa Häpeä!-lukupiirissä otamme joukolla lempeän niskaotteen harmittamaan jääneistä suur- ja pienteoksista.
 
Lukuhäpeä on ikuinen seuralainen meille, jotka luemme iloksi ja opiksi, mutta jotka emme ole paavoväyrysiä. Aika ja elämä eivät vain riitä jokaisen tiiliskiviklassikon tai edes kaikkien vetävien viihderomskujen ja piskuisten runovihkosten nauttimiseen.
 
Kevään ensimmäisessä tapaamisessa puhumme virolaisesta kirjallisuudesta. Etelänaapurimme on monelle tuttu ja rakas maa, mutta kuinka moni on lukenut virolaisia kirjailijoita?
 
Lukupiiritapaamisissa pohdimme porukalla sitä, mitkä kirjat ja kirjailijat aiheuttavat meissä häpeää ja miksi. Mihin kirjallisuuden lajeihin ja ilmiöihin meitä hotsittaisi tutustua, vaikka kirjat kenties menevätkin mukavuusalueen ulkopuolelle?
 
Voit lähestyä yhdessä valitsemaamme kirjaa, kirjailijaa tai genreä haluamallasi tavalla. Jos aika ei riitä kokonaisen opuksen lukemiseen, voit tarttua sarjakuva- tai leffasovitukseen, kirjan Koiramäki-versioon tai Wikipedia-artikkeliin (emme suosittele, mutta menköön nyt). Tähän lukupiiriin osallistuminen ei ole kynnyskysymys! Oodissa uskomme kirjallisuuden porttiteoriaan: kun kerran pääset lukemisen makuun, niin kohta Kirjataivas jo aukeaa.
 
Häpeä!-lukupiiri kokoontuu Zoomissa torstaina 27.1.2022 klo 17-18. Linkin tilaisuuteen löydät täältä: www.oodihelsinki.fi.
Lämpimästi tervetuloa!
 
Seuraavat lukupiirikerrat aiheineen: 17.2. (rakkausromaanit), 24.3. (Tolkien) ja 21.4. (Proust) klo 17-18.