A .H. Tammsaaren Rakastin saksalaista –teoksen kirjaesittely
 

A .H. Tammsaaren Rakastin saksalaista –teoksen kirjaesittely

keskiviikko 20.02. klo 18.00
Töölön kirjasto
Topeliuksenkatu 6, Helsinki


Rakastetun virolaisen klassikkokirjailija A. H. Tammsaaren merkkiteos Rakastin saksalaista ilmestyy Aviadorin kustantamana 15.2.2019. Rakastin saksalaista (Ma armastasin sakslast) ilmestyi ensi kerran Virossa 1935, eikä sen tenho ja koskettavuus ole himmentyneet lähes vuosisadassa. Teoksen on suomentanut Juhani Salokannel, joka on maamme johtavia virolaisen proosan kääntäjiä.

Viron valtion itsenäisyyden alkuvuosiin sijoittuva Rakastin saksalaista kertoo yhtaikaa kielletyistä tunteista, kirjoittamattomista säännöistä ja modernin ajan synnystä. Saksalaiseen yläluokkaan kuuluvan perheen tytär Erika ja köyhän maanviljelijän poika Oskar kokevat rakkautensa mahdottomuuden yhteiskunnallisten ristiriitojen keskellä. Tammsaare piirtää Shakespearen tavoin kielletyn rakkauden ajattoman tarinan oman aikansa surulliseksi, koskettavaksi kuvaksi.

Viron kansalliskirjailijana tunnettu A. H. Tammsaare (oik. Anton Hansen, 1878–1940) on mestarillinen kertoja ja terävä ajankuvaaja, joka eli ja koki Viron historian kuohuvan alun. Hän syntyi vaatimattomiin oloihin Järvamaalla, opiskeli oikeustiedettä Tarton yliopistossa ja nousi suosioon kirjailijana 1920-luvulla. Hänen tunnetuin teoksensa on viisiosainen romaanisarja Totuus ja oikeus. Rakastin saksalaista on ensimmäinen Aviadorilta ilmestyvä suomennos Tammsaaren tuotannosta.

Järjestäjä: Töölön kirjasto